Etter nøye overveielser har jeg valgt å dele heftene inn i tradisjonelle kategorier som sløyd, tekstil, keramikk osv isteden for hovedområdene fra læreplanen visuell kommunikasjon, design, kunst og arkitektur. Dette har jeg gjort fordi det på den måten skal være lett for alle å bli klar over innholdet i de forskjellige heftene.
Totalt er det 155 ulike oppgaver. Til mange av disse oppgavene kommer jeg med tips til hvordan man med enkle grep kan gjøre variasjoner slik at det plutselig blir en ny oppgave. Inkludert variasjoner av oppgavene blir det totalt 190 oppgaver fordelt på 8 hefter.
Heftene er delt inn i følgende kategorier:
Keramikk – Utsmykning – Maling/Grafikk – Tegning – Andre materialer – Sløyd – Materialmix – Tekstil.
Leire er et fantastisk materiale å jobbe med i skolen. Det egner seg like godt til å lage bruksgjenstander som til å trylle frem søte små skulpturerer.
Jeg vil her vise oppgaver innen ulike tradisjonelle teknikker som tommelteknikk, plateteknikk og pølseteknikk. I tillegg går jeg gjennom ulike former for overflatebehandling, slik som maling med akrylmaling og temperablokker på ulike måter, glitting, begitning og glasur.
Jeg håper jeg gjennom dette heftet kan bidra til mange spennende oppgaver i keramikk.
36 sider med 20 forskjellige oppgaver. 4 sider med generelle tips rundt bruk av leire.
De aller fleste skoler har lange trappeganger og korridorer som det er morsomt å dekorere med arbeider utført av elever. Små bilder kommer sjelden til sin rett på slike store flater – det må arbeider av en viss størrelse til for at det skal bli et blikkfang!
Her har du en rekke oppgaver og tips til utsmykning av din skole. Bruk boken som inspirasjonskilde og lag din egen vri på ting. Eller følg oppskriftene og lag de på nøyaktig samme måte.
Materialbruken er varierende med alt fra ull, keramikk, tre og tekstiler til collager.
36 sider med 16 forskjellige oppgaver.
Maling og grafikk er spennende å jobbe med. Med noen enkle triks kan man enkelt veilede elevene til å lage små kunstverk.
Jeg gir deg tipsene du trenger i dette heftet!
Hovedfokuset mitt har vært å lage noen enkle oppgaver til de ulike teknikkene. Da får man kunnskap til å skape egne uttrykk. Akryl- og akvarellmaling er veldig ulike i teknikk og uttrykk. Derfor er det disse mediene jeg presenterer. Innen grafikk viser jeg mange ulike teknikker: linotrykk, limtrykk, mosegummitrykk, stempeltrykk, monotypi og rissing.
36 sider med 21 forskjellige oppgaver.
Man trenger ikke være flink til å tegne selv for å få elevene til å lage små kunstverk. Det er viktigere å lære seg noen smarte knep innen ulike teknikker.
De skal jeg gi deg i dette heftet!
Blyant, fargeblyant, kullstift, pastellkritt, oljepastell og akvarellblyanter er tegneredskapene jeg går gjennom. Håper du finner noen gode tips i forhold til grunnleggende kunnskap om disse tegneredskapene, og dermed også inspirasjon til å gi tegneoppgaver som går litt mer i dybden, både når det gjelder teknikk, motiv og visuelle virkemidler!
36 sider med 29 forskjellige oppgaver.
Elever synes det er spennende å prøve ut nye materialer. Det er med på å bidra til en variert, morsom og utfordrende undervisning i kunst og håndverk. Det bidrar også til å øke mulighetene og forutsetningene for kreativ utfoldelse.
I dette heftet presenterer jeg noen spennende “nye” materialer som mange kanskje ikke kjenner så godt til, som kleberstein og ostevoks. Men det er også oppgaver laget av kjente materialer som vattformer, ull, gipsgaze, ståltråd og mosegummi.
36 sider med 22 forskjellige oppgaver.
Sløyd er gøy! Også for elevene på småskoletrinnet. Med god planlegging og godt samarbeid skal det være mulig å få til på de fleste skoler. Elevene storkoser seg skikkelig når de får utfolde seg på sløydsalen.
I mitt knippe av oppgaver er det mange “tradisjonelle” oppgaver som med en liten vri blir litt mer spennende, moderne og personlige. Jeg håper jeg gjennom disse tipsene kan være med å bidra til stor produksjon rundt i landets sløydsaler.
36 sider med 17 forskjellige oppgaver.
Det er gøy og lærerikt å kombinere ulike materialer og teknikker i en og samme oppgave. Det er med på å bidra til en variert, morsom og utfordrende undervisning i kunst og håndverk. Det bidrar også til å øke mulighetene og forutsetningene for kreativ utfoldelse – jo mer kunnskap jo større skapende frihet.
I dette heftet gir jeg deg tips og inspirasjon til å bruke tradisjonsrike materialer innen sløyd, tekstil og keramikk kombinert med hverandre.
36 sider med 16 forskjellige oppgaver.
Oppgaver innen tekstil rommer så mye mer enn å sy forklær og strikke pannebånd. Når man skal lære seg nye teknikker er det morsomt at det blir et flott produkt uavhengig av elevenes forutsetninger.
I dette heftet gir jeg innføringer innen bruk av filt, tekstiltrykk, veving, brodering og strikking. Samt oppgaver i å bli kjent med symaskinen på gjennom morsom bruk. Her viser jeg hvordan man kan bruke de tradisjonelle tekstile materialene og teknikkene på en kreativ måte.
36 sider med 16 forskjellige oppgaver.